HomeO nama

O nama

Psihološki centar Razvoj nastao je kao rezultat želje da mogućnosti i načine za rast i razvoj učinimo dostupnima svakom pojedincu i društvu u cjelini. Naš cilj je unapređenje kvalitete života kroz istraživanje, upoznavanje i prihvaćanje sebe te preuzimanje odgovornosti za svoj život ovdje i sada. Bavimo se osobnim i profesionalnim razvojem pojedinaca i grupa kroz kreiranje, organiziranje i provođenje savjetodavnih, terapijskih i edukacijskih aktivnosti. Nudimo usluge  savjetovanja, psihoterapije, edukacije i coachinga, te djelujemo na području grada Zagreba, te prema potrebi i šire. Naše aktivnosti namijenjene su pojedincima i grupama svih životnih dobi. U svom radu svakome pristupamo individualno, poštujući i slijedeći Vaše potrebe, želje i ciljeve koje želite postići.
U svom radu slijedimo principe geštalt terapijskog pristupa. Sukladno tome vjerujemo da je svatko rođen s potencijalom da vodi zadovoljavajući i ispunjujući život. Ljudi su rođeni s resursima i sposobnostima da budu u dobrom kontaktu s drugima, da vode zadovoljavajući, kvalitetan život, da rješavaju svoje probleme i nose se sa teškoćama. Međutim, ponekad tijekom života, zaglave, zastanu u naučenom ponašanju, navikama i ne znaju kako dalje. Potrebna im je pomoću i poticaj da izađu iz naučenih ponašanja, da se pokrenu, da nešto promijene i krenu dalje, poticaj ili inspirativno okruženje za rast i razvoj. Bilo da radimo individualno ili grupno vodimo se ovim načelima – poštujemo druge, njegujemo iskren i otvoren odnos, dajemo podršku, nudimo upoznavanje i istraživanje sebe, eksperimentiranje s novim načinima ponašanja i djelovanja. U svom radu potičemo na odgovornost i mogućnost izbora te pronalaženje snage i oslonca u sebi. Vjerujemo da je svako iskustvo dragocjeno, da uvijek imamo priliku učiti i ići naprijed te da drugačiji pogled na istu situaciju može potaknuti promjenu. Svjesnost i sadašnji trenutak postali su naš životni moto.

21

Lina Đulvat Bučević

Gestalt psihoterapeutkinja, s višegodišnjim iskustvom u grupnom i individualnom radu s pojedincima na unapređenju kvalitete života, razvoju vlastitih potencijala, partnerskih odnosa, odnosa u obitelji, te profesionalnog razvoja. Voditeljica sam brojnih radionica i predavanja na teme osobnog razvoja te odnosa u obitelji. Inspirirana vlastitim razvojem i iskustvom dodatno sam se educirala u područjima trudnoće, poroda i Više…