HomeUslugeIskustvene radioniceGrupa za podršku roditeljstvu

Grupa za podršku roditeljstvu

radionice-o-roditeljstvu

Kada razmišljamo o tome kako pristupiti roditelju prvo što imamo na umu jest da je njemu roditeljstvo samo jedna od zadaća u kojima želi biti uspješan, no ne i jedina. Roditelj je individua s manama i vrlinama, sa vlastitim istkustvima, sustavima vrijednosti, utjecajima kultura i sredine u kojoj živi.

Zbog toga smo uvjerenja da nitko neće biti sretan ako usmjeri svoje učenje u samo jednom smjeru zatomljujući druge svoje potrebe i želje. U današnje vrijeme sve vrvi od literature popularne psihologije, o tome kakvi bismo trebali biti i kakve su nam posljedice ako se toga ne pridržavamo. Ma koliko ne sumnjamo u to da su ti savjeti dobri, oni nisu dobri ako ih ne osjećamo u sebi i ne uspjevamo uklopiti u svakodnevni život, koji sadržava pored roditeljstva i partnerstvo, i profesionalni život, djedove i bake, poslovni svijet i svakodnevicu u kojoj živimo. Taj imperativ često predstavlja pritisak zbog čega se osjećamo frustrirano, neuspješno i sve manje motivirano.

Kroz višegodišnje iskustvo rada sa roditeljima, i dragocjeno vlastito iskustvo uvidjeli smo koliko je važno sagledati cijeli njihov kontekst s kojima dolaze i pomoći im da pronađu svoj put uspješnosti s kojim će biti mirni i zadovoljni. Imajući na umu da je današnji roditelj na važnoj prekretnici gdje se stvaraju temelji novih sustava vrijednosti i novih metoda odgoja, često smo brzopleti u usvjajanju predloženih vještina za koje se ubrzo pokaže da ih se bojimo u potpunosti slijediti.

U prirodi čovjeka jest da uči, usvaja nova znanja i vještine, no jedino poštujući sebe, svoja ograničenja i svoje mogućnosti možemo unaprijediti svoja znanja, a da pritom ostanemo autentični.

Stoga nam je velika želja da na radionicama budete svoji, onakvi kakvi jeste, jedinstveni i nesavršeni sa jednom jedinom željom – da pronađete svoji put koji ćete slijediti s lakoćom i kroz njega rasti. Rasti ćemo zajedno, poštujući tuđe puteve jednako kao i vlastite, učeći od drugih i podučavajući druge.

 

O grupi:

Radionice su iskustvenog tipa koncipiran kroz ciklus radionica koje obuhvaćaju teme odgoja, obiteljskog naslijeđa, odnosa u obitelji, vlastitih potreba, te usklađivanja obiteljskog života i ostalih obaveza. Radi se odvija u manjim grupama.

Prijave za Grupu Zagreb i Grupu Varaždin su u tijeku.

Detaljnije informacje o samim radionicama i terminima održavanja prilikom prijave.  Za prijavu nas kontaktirajte ovdje.

176