HomeUslugeIskustvene radioniceGrupa za roditelje u okviru projekta “Izazovi roditeljstva – od trudnoće do prvih dječjih koraka”

Grupa za roditelje u okviru projekta “Izazovi roditeljstva – od trudnoće do prvih dječjih koraka”

radionice-o-roditeljstvu

Kada razmišljamo o tome kako pristupiti roditelju prvo što imamo na umu jest da je njemu roditeljstvo samo jedna od zadaća u kojima želi biti uspješan, no ne i jedina. Roditelj je individua s manama i vrlinama, sa vlastitim iskustvima, sustavima vrijednosti, utjecajima kultura i sredine u kojoj živi.

Zbog toga smo uvjerenja da nitko neće biti sretan ako usmjeri svoje učenje u samo jednom smjeru zatomljujući druge svoje potrebe i želje. U današnje vrijeme sve vrvi od literature popularne psihologije, o tome kakvi bismo trebali biti i kakve su nam posljedice ako se toga ne pridržavamo. Ma koliko ne sumnjamo u to da su ti savjeti dobri, oni nisu dobri ako ih ne osjećamo u sebi i ne uspijevamo uklopiti u svakodnevni život, koji sadržava pored roditeljstva i partnerstvo, i profesionalni život, djedove i bake, poslovni svijet i svakodnevicu u kojoj živimo. Taj imperativ često predstavlja pritisak zbog čega se osjećamo frustrirano, neuspješno i sve manje motivirano.

Svjesno roditeljstvo podrazumijeva i poznavanje značajki razvoja djeteta, te važnosti praćenja i podrške djeteta u svim fazama razvoja.

Kroz višegodišnje iskustvo rada sa roditeljima, i dragocjeno vlastito iskustvo uvidjeli smo koliko je važno sagledati cijeli obiteljski kontekst s kojim dolaze i pomoći im da pronađu svoj put uspješnosti s kojim će biti mirni i zadovoljni.

Naše nastojanje prepoznao je Grad Varaždin, koji je u 2016. godini osigurao sredstva iz proračuna u području  socijalne skrbi i zdravstva za naš projekt “Izazovi roditeljstva – od trudnoće do prvih dječjih koraka”. Projekt se provodi u suradnji sa Ustanovom za medicinsku skrb Adarta Medical iz Varaždina koja je pored stručne podrške ustupila i prostor za odvijanje aktivnosti.

Radionice će se održavati prema sljedećem rasporedu u Poliklici Adarta, Kreršimira Filića 8, Varaždin:

1.  Emocionalni razvoj djeteta – 21.09.2016. od 17-19 sati

2.  Briga o sebi kao temelj zdravog majčinstva – 07.10.2016. od 17-19 sati

3.  Izazovi roditeljstva – 21.10.2016. od 17-19 sati

4.  Komunikacijske vještine – 02.11.2016. od 17-19 sati

5.  Partnerstvo i roditeljstvo -23.11.2016. od 17-19 sati

 

Prijave za besplatni Ciklus radionica možete obaviti putem navedenog obrasca  ovdje  ili na kontakte info@psiholoskicentar-razvoj.hr te GSM: +385 91 3755322

 

176